Szabályzat és közösségi irányelvek

Go down

Szabályzat és közösségi irányelvek

Post by Mr. Holden on Mon Dec 21, 2015 7:57 pm

Közösségi Szabályzat

Annak, aki a játékban és a fórum életében szeretne részt venni, értelemszerűen be kell tartania a Szabályzatot. A szabályokat jó, ha mindenki szentírásként fogja fel, mert az adminok és moderátorok minden esetben ezek alapján járnak el. Cserébe a szabályok egyszerűek és könnyen betarthatók. Minden kihágásért figyelmeztetés jár, három figyelmeztetés után 24 órás ban, amennyiben pedig a kihágások folytatódnak, 48 órás, egyhetes, majd végül örökös kitiltás.

1. Az első és legfontosabb mások tisztelete. Kerüld az olyan hozzászólások írását, amely mások vallási, politikai meggyőződését, nemzeti, etnikai hovatartozását, nemi-szexuális beállítottságát sértheti, vagy úgy általában személyében támadja a másik fórumozót. Flame war-ra értelemszerűen ugyanez vonatkozik.

2. Ne posztolj a fórumra 18 éven felülieknek szánt explicit pornográf tartalmat. Az ilyen tartalmakat azonnal töröljük és a fórumozó, aki kitette, szigorúbb bánásmódban részesül. Ez nem a mi prüdériánk miatt van így, hanem a szolgáltató irányelveihez tartozik hozzá. (Arról nem is beszélve, hogy erre amúgy tényleg nem ez a megfelelő hely.

3. Offtopic hozzászólásokat lehet írni természetesen, de csak mértékkel. Ha egy beszélgetés nagyon más irányba megy el, mint az adott topic témája, kéretik privátban folytatni. Hasonló szabályok vonatkoznak a direkt reklámozásra, spam-re, kivéve, hogy ez kis mértékben is tilos.

4. Obszcén, trágár szóhasználat kerülendő. Önmagában nem tilos, de a túlzott használata figyelmeztetést vonhat maga után.

5. A moderátori, adminisztrátori döntésekkel szemben lehetséges fellebbezni. Vitás esetben a végső szó a vezető adminisztrátoré.

6. Kisebb, esztétikai értékű dolgok: ne használj csupa nagybetűt ("ne kiabálj"), kettőnél több írásjelet sem, és a magánhangzók halmozása sem ildomos. De ez a szőrszálhasogatás része a dolognak. Továbbá a magyar nyelv többé-kevésbé helyes használata. Nem követelmény, mindössze irányelv.


IC (játékon belüli) viselkedés irányelvei

1. Az előtörténetben és a fórumon zajló játék során az E/3, múlt idő preferált. Ebből a múlt idő kötelező, az E/3 pedig inkább csak erősen ajánlott. De tényleg erősen ajánlott.

2. A párbeszédet szokásos módon, gondolatjellel jelöljük, emellett pedig dőlt betűvel emeljük ki.

3. Nincs olyan karakter, aki istent játszhatna. Ezért ha karaktered valamilyen olyan cselekvést hajtana végre, amely egy másik karakterre vagy egy mesélő által irányított karakterre hatással van, (pl. meg akarja ölni) akkor azt írd feltételes módban.

4. A játéktéri reagok hossza nincs korlátozva, de az egy-két soros hozzászólások posztolása kerülendő.

5. Ugyanúgy, ahogyan a játéktéren kívül, úgy a játékon belül is fontos egymás tisztelete. Ez persze nem azt jelenti, hogy a karakterek ne viselkedhetnének egymással tiszteletlenül, csak azt, hogy a játékosok egymással szemben a játék közben is legyenek tisztelettel (tehát: ne tegyenek olyat, ami nincs előre megbeszélve és fatális lehet, legyen köztük kommunikáció, ne ugorjanak be kérés és bejelentés nélkül egy már folyó kalandba, etc.)

6. Játéktéri szabálytalanságok esetén a mesélők az illetékesek.
avatar
Mr. Holden
Admin

Posts : 25
Join date : 2015-12-21

View user profile http://newworldblues.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum