Általános világleírás: Mississippi 1915-2015

Go down

Általános világleírás: Mississippi 1915-2015

Post by Mr. Holden on Mon Dec 21, 2015 8:12 pm


"I don't want to set the world on fire
I just want to start a flame in your heart"

1915-ben egy azóta is ismeretlen eredetű és természetű objektum csapódott be az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén, elpusztítva ezzel a Mississippi menti államok egy részét (Mississippi, Arkansas, Louisiana, Missouri és Tennessee területén szinte semmi nem maradt, ami az emberi civilizációra emlékeztette volna a kései utódokat.) Nem sokkal később a Föld többi részén is hasonló azonosítatlan gigászok csapódtak be, ezzel óriási, mégis kései pánikot kiváltva, hiszen ekkor már senkinek sem volt esélye megakadályozni az elképesztő kataklizmát, amit az űr sötétjéből érkező csapás hozott. A Föld nagy része steril sivataggá változott, azonban valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag az elsőként elpusztult térség (A Mississippi-folyó által körülölelt vidék) évekkel az emberi civilizáció pusztulása után újra életre kelt: burjánzó flórát és faunát kezdett produkálni, a mocsarak visszahódították az emberek által korábban elfoglalt tereket és sűrű, sötét erdők nőtték be az elsöpört városokat. Az addig félállati szinten tengődő, maroknyi túlélő az elsivatagosodott és kihalt területekről lassanként az új, termékenyebbnek és élhetőbbnek bizonyuló Mississippi-vidékre vándorolt, ott kezdve új életet, és ott megpróbálva újjáépíteni az emberi civilizációt.

Történetünk kezdetére, 2015-re többféle válasz született arra, hogy hogyan is kéne újjászervezni a társadalmat, ez pedig sok konfliktusba, nem ritkán erőszakos és brutális kimenetelű összeütközésekbe torkollott és torkollik folyamatosan. Bár a régi világ pusztulása óta sok minden változott, az Ember nem: a radikálisan másképp gondolkodók továbbra sem tolerálják egymást, az érdekek ismételten felülírják az értékeket és a fanatizmus a józan észt. Így hát (elterjedt közmondás ez a Mississippi környékén élők körében) a világvége tanulsága, hogy semmit sem tanultunk a világvégéből.

Bár a különböző csoportok mind felépítették a maguk rendjét, a maguk új társadalmi struktúráit és új civilizációját, mégsem érezhetik biztonságban létüket, hiszen a Mississippi nemcsak burjánzó, de egyúttal vad világa és saját embertársaik ellenségessége folyamatos éberségre készteti őket. Ebben a világban mindenkinek magának kell megtalálnia a túlélés, az alkalmazkodás, és ha ez a kettő biztosított, akkor a felemelkedés útját. Aki pedig nem elég erős; azt a Mississippi tönkreteszi.
avatar
Mr. Holden
Admin

Posts : 25
Join date : 2015-12-21

View user profile http://newworldblues.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum